Välkommen till Ann-Catrins skrivarblogg

Här kommer du att få läsa om mitt skrivande och mina bokprojekt. Bokförlaget AML startade jag våren 2010 för att kunna presentera min första bok "En kvinnlig konsult på uppdrag i Angola" på Bokmässan i Göteborg. Temat var ju Afrika och det har blivit mitt tema för hela året. Boken kan beställas både i nätbokhandeln och hos andra bokhandlare samt efterfrågas hos biblioteken i hela Sverige.

fredag 5 juli 2013

Seglingen

I ett av kapitlen berättar jag om ett evenemang som företaget bjöd på. Det var kappsegling som stod på agendan. Vi utrustades med diverse kläder och transporterades med buss till hamnen. Flera lag om ca åtta personer gick ombord på sina respektive flytetyg. Det fanns både seglingsvana och landkrabbor i "mitt" gäng. Jag var utsedd till skeppare men som tur var var det bara en titel. Det fanns en specialist som ansvarade för vår segling till en ö i Stockholms skärgård.
Eftersom min sjövana hänför sig till eka och motorbåt kände jag mig främmande inför alla seglingstermer och även om det handlar om en novis ville jag få hjälp med vissa uttryckssätt och blev bjuden på lunch hos min seglingskunniga väninna. Det blev en trevlig och nyttig genomgång av hur en seglats går till och vad de olika sakerna som finns ombord kallas.
Nu gäller det bara att få lugn och ro för att skiva färdigt det kapitlet och komma vidare i min berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar